Kormányülések

EMLÉKEZTETŐ

az 1994. évi június 14-én tartott

közigazgatási államtitkári értekezletről

Jelen voltak:

1. Tájékoztató jelentés a számvevőségi rendszer kidolgozásával és bevezetésével kapcsolatos munkálatok helyzetéről

Az államtitkári értekezlet javasolta a határozat két kormányülés közötti kiadását.

2. Előterjesztés a Gödöllői Grassalkovich Kastély hasznosításával összefüggő intézkedésről

Az államtitkári értekezlet javasolta az e heti kormányülés napirendjére a vita nélkül elfogadandó előterjesztések közé történő felvételét azzal, hogy az előterjesztő pontosítsa az államtitkári értekezleten elhangzottak szerint a határozati javaslat 2. pontjának szövegét. A főváros főjegyzője és a PM egyetértett ezzel.

3. Tájékoztató a Budapest Bank Rt. Budapest. V. Deák Ferenc utcában bérelt ingatlanhányada helyzetéről

Az államtitkári értekezlet javasolta a tájékoztatónak a vita nélkül történő tudomásulvételét a Kormány e heti ülésén.

4. Előterjesztés a befektetési alapok beszámoló készítési és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól

Az államtitkári értekezlet javasolta az e heti kormányülés napirendjére a vita nélkül elfogadandó előterjesztések közé történő felvételét. A PM mérlegeli az MNB szövegmódosító javaslatát.

5. Előterjesztés az Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár gazdasági társaságban való részvételének engedélyezéséről

Az államtitkári értekezlet javasolta az e heti kormányülés napirendjére a vita nélkül elfogadandó előterjesztések közé történő felvételét azzal, hogy a határozati javaslat a hasonló helyzetben lévő KSH könyvtárról is rendelkezzen.

6. Előterjesztés a volt munkásőrségi ingatlanok hasznosításáról szóló 1059/1993. (VIII.5.) Korm. határozatmódosításáról

Az államtitkári értekezlet további egyeztetést tart szükségesnek, mivel az ingatlan tulajdonosa, a DIMAG Rt. jelenleg felszámolás alatt áll.

7. Előterjesztés a határokat átlépő vízfolyások és nemzetközi tavak védelmére és használatára vonatkozó Egyezmény jóváhagyásáról

Az államtitkári értekezlet javasolta az e heti kormányülés napirendjére a vita nélkül elfogadandó előterjesztések közé történő felvételét.

8. Előterjesztés a Magyar Állami Eötvös Loránd Geofizikai Intézet gazdasási társaságainak jóváhagyásáról

9. Előterjesztés a Magyar Állami Eötvös Loránd Geofizikai Intézet műszaki telephelyének értékesítéséről

Az államtitkári értekezlet a két előterjesztést együtt tárgyalta, javasolta az előterjesztések felvételét a Kormány jövő heti ülésének napirendjére azzal, hogy az előterjesztő egyeztessen még a KTM-mel, illetve Szabó Tamás tnm. szakértőivel. A PM az előterjesztésekkel egyetértett.

10. Tájékoztató a MH Központi Honvéd Kórház rekonstrukciós beruházás helyzetéről, az 1994-95. évi feladatokról

11. Előterjesztés a Honvédelmi Minisztérium kezelésében és a Magyar Honvédség használatában lévő, Budapest. XI. kerületi Kinizsi laktanyáról szóló kormányhatározat módosításáról

Az államtitkári értekezlet a két előterjesztést együtt tárgyalta, javasolta az e heti kormányülés napirendjére a vita nélkül elfogadandó előterjesztések közé történő felvételét.

12. Előterjesztés a gazdasági kamarák megalakulásával járó költségek részbeni megelőlegezéséről

Az államtitkári értekezlet levette napirendjéről az előterjesztést.

13. Előterjesztés a Biztonsági Tanács Jugoszláv Szövetségi Köztársaságra vonatkozó határozata betartásának végrehajtásáról

Az államtitkári értekezlet javasolta az e heti kormányülés napirendjére a vita nélkül elfogadandó előterjesztések közé történő felvételét azzal, hogy a rendelet mihamarabb lépjen hatályba.

Napirenden kívül

Levélváltás az Európai Megállapodásban foglalt agrárkedvezmények módosításáról, illetőleg bővítéséről.

Az államtitkári értekezlet javasolta az e heti kormányülés napirendjére a vita nélkül elfogadandó előterjesztések közé történő felvételét.

Előterjesztés az 1991. évi XXXII. törvény alapján az egyházak részére átadásra javasolt ingatlanokról (TŰK 0584 és kiegészítés. 0624)

Az államtitkári értekezlet javasolta, hogy a miniszterelnök által szerdán tartott hatpárti egyeztetés eredményétől függően kerüljön fel a Kormány e heti ülésének napirendjére.

Budapest, 1994. június 14.