Kormányülések

EMLÉKEZTETŐ

az 1994. évi január 25-én tartott

közigazgatási államtitkári értekezletről

Jelen voltak:

1.) Előterjesztés az 1993. augusztus 1-jei általános forgalmi adó változásokkal egyidejű lakossági kompenzálás kifizetésével és elszámolásával kapcsolatos előirányzat-módosításokról

Az államtitkári értekezlet az e heti kormányülés napirendjére a vita nélküli elfogadásra javasolt előterjesztések közé történő felvételét javasolta. A határozati javaslat 2. pontja a PM és az IM megállapodásának megfelelően kimarad a határozatból.

2.) Előterjesztés a Gödöllői Grassalkovich Kastélyról

Az államtitkári értekezlet az e heti kormányülés napirendjére a vita nélküli elfogadásra javasolt előterjesztések közé történő felvételét javasolta.

3.) Előterjesztés a Magyar Tudományos Akadémia által létrehozandó "Athenaeum Alapítvány"-ba vagyoni hozzájárulás átadásának engedélyezéséről

Az államtitkári értekezlet az e heti kormányülés napirendjére a vita nélküli elfogadásra javasolt előterjesztések közé történő felvételét javasolta. Az NM, az MKM, a PM és Pungor Ernő tárca nélküli miniszter képviselője jelezte, hogy az előterjesztéssel egyetértenek. Az IM vizsgálja meg még egyszer az alapító okirat szövegét a tekintetben, hogy az megfelel-e a legutóbbi Ptk. módosításnak.

4.) Előterjesztés az 1994. évi ország gyűlési képviselő választások lebonyolításának költségeiről

Az államtitkári értekezlet az e heti kormányülés napirendjére javasolta az előterjesztés felvételét. A z előterjesztő szóban tájékoztassa a Kormányt arról, hogy az előterjesztés alapján biztosításra kerülő összeg a már jóváhagyott 316 millió Ft mellett kerül biztosításra, továbbá azt, hogy az előterjesztés nem tartalmazza azokat a költségeket, amelyeket akkor kell biztosítani, ha a választásokat a köztársasági elnök nem munkaszüneti napra tűzi ki. A határozati javaslat 2. pontjában a határozat véglegezésénél a Miniszterelnöki Hivatal megjelölés helyett a központi költségvetés Miniszterelnökség fejezetét kell szerepeltetni.

5.) Előterjesztés az államhatárt jogellenesen átlépő személyek átvételéről szóló, a szomszédos államokkal kötendő egyezmények aláírásáról és ilven tárgyú szerződések nem szomszédos európai államokkal történő létrehozására vonatkozó 3349/1992. Korm. határozat módosításáról

Az államtitkári értekezlet az e heti kormányülés napirendjére a vita nélküli elfogadásra javasolt előterjesztések közé történő felvételét javasolta.

6.) Előterjesztés a közgyógyellátási igazolványról szóló 28/1993. (II. 17.) Korm. rendelet módosításáról

Az államtitkári értekezlet az e heti kormányülés napirendjére a vita nélküli elfogadásra javasolt előterjesztések közé történő felvételét javasolta.

7.) Előterjesztés a gyermek nevelési támogatás megállapításának szabályairól, valamint a szociális ellátások igényléséhez felhasználható bizonyítékokról szóló 32/1993. (II. 17.) Korm. rendelet módosításáról

Az államtitkári értekezlet az e heti kormányülés napirendjére a vita nélküli elfogadásra javasolt előterjesztések közé történő felvételét javasolta. A rendelet tervezet 1. §-ának szövegére az IM észrevételének megfelelően az előterjesztő a kormányülésig készítsen egy kiegészítést.

8.) Előterjesztés a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjáról szóló 29/1993. (II. 17.) Korm. rendelet, valamint a mozgáskorlátozott személyek közlekedési támogatásáról szóló 179/1993. (II. 29.) Korm. rendeletmódosításáról

Az államtitkári értekezlet az e heti kormányülés napirendjére a vita nélküli elfogadásra javasolt előterjesztések közé történő felvételét javasolta. A z előterjesztő végezzen még a PM észrevételét illetően rövid egyeztetést, továbbá vizsgálja meg, hogy a 17/1972. (IV. 29.) MT rendeletet hatályon kívül kell-e helyezni.

9.) Előterjesztés egyes pénzbeli szociális ellátások folyósításának és elszámolásának szabályairól szóló, a 100/1993. (V II. 6.) Korm. rendelettel módosított 30/1993. (II. 17.) Korm. rendelet módosításáról

Az államtitkári értekezlet az e heti kormányülés napirendjére a vita nélküli elfogadásra javasolt előterjesztések közé történő felvételét javasolta.

10.) Előterjesztés a Magyar Köztársaság 1994. évi költség vetéséről szóló 1993. évi CXI. törvénymódosításáról

Az államtitkári értekezlet a jövő heti kormányülés napirendjére a vita nélküli elfogadásra javasolt előterjesztések közé történő felvételét javasolta.

Napirenden kívül:

Előterjesztés a nyugellátások, baleseti nyugellátások, valamint a nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások emeléséről

Az államtitkári értekezlet az e heti kormányülés napirendjére javasolta felvételét. A tárcák az esetleges technikai jellegű észrevételeiket a szerdán tartandó egyeztető tárgyaláson jelzik az előterjesztőnek.

Budapest, 1994. január 25.